Nemzetközi
Pápai Emőke remek gólt lőtt a Luzern ellen
2022. november. 09., 10:53
Pápai Emőke remek gólt lőtt a Luzern ellen
Pápai Emőke gólja biztosította be a GC győzelmét
Fotó: GC Zürich
Ezen a héten Svájcban kezdjük az európai körsétát: Zürichben, a Grasshoppersnél. A „Szöcskék” az FC Luzernt győzték le 3–1-re.

A célkitűzésként a Női Bajnokok Ligája-indulást megfogalmazó Grasshoppersben mind a két magyar lány, Pápai Emőke és az utóbbi hetekben látványosan stabil teljesítményt nyújtó Buzás Kata is a kezdőcsapatba került. Mutatjuk a mérkőzés összefoglalóját, érdemes megnézni – még az első negyedóra vége előtt, egy látványos fejesgóllal a vendégek jutottak előnyhöz. Marta Cazalla nem sokkal később egyenlített, illetve ő lőtte a hálóba azt a büntetőt is, amivel fordított a GC. A végén csattant az ostor, Emőke találatánál – semmiféle elfogultság nem kell annak állításához, hogy remek gól volt, a mérkőzés legszebb találata.


Svédországban minden jól alakult számunkra az utolsó fordulóban. A BK Häcken – hátrányból fordítva – idegenben győzte le a Djurgårdent (a hazai csapatban pályára lépett a Ferencvárosban is látott szélvészgyors Portia Boakye is) és miután a Linköpings csak döntetlent játszott az Örebro ellen, kétpontos előnnyel végzett a második helyen. Csiki Anna jó teljesítményt nyújtva, két gólban főszerepet vállalva, szinte végigjátszotta a találkozót, Zeller Dóra pedig a hajrá perceire állt be. Anna ezzel már három éremmel – egy arannyal és két ezüsttel – büszkélkedhet Európa egyik topbajnokságában! A legutóbbi három évtizedben, Jakabfi Zsanetten kívül senki nem ért el ilyen sikert. A Damallsvenskan finiséhez tartozó hír, hogy az egykor a kontinens legjobbjának számító Umeå kiesett a másodosztályba.


Németországban a TSG 1899 Hoffenheim 3–1-re legyőzte a Bayer 04 Leverkusent. Kocsán Petra nem lépett pályára a hazai csapatban, Turányi Lilla viszont – ahogy szokta – végigjátszotta a találkozót. A Werder Bremen (most először Németh Hanna nélkül) 2–0-ra kikapott az SV Meppentől és a Turbine Potsdamot megelőzve az utolsó előtti helyen áll a Flyeralarm Frauen Bundesligában.


Olaszországban a hétközi kupafordulót követően, a hétvégén nem léptek pályára a női Serie A csapatai. A másodosztályban viszont rendeztek fordulót, Ploner Szandra gólt lőtt a Cesenában, amely 2–1-re legyőzte a Napolit.


Angliában az AFC Wimbledonnak nem sikerült felrúgnia a papírformát az FA WNL League Cupban. A Dons vereséget szenvedett a magasabb osztályban játszó és ott listavezető Watfordtól – de csak a rendes játékidőt követő hosszabbításban. Az extra harminc percben a jól játszó Siber Glóriának volt esélye a gólszerzésre, de a Watford kapusa nagy bravúrral védett. Nem sokkal később az emberhátrányban játszó AFC Wimbledon gólt kapott, Gace Garrard közel 30 méterről lőtt védhetetlen bombagólt. 

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS