Nemzetközi
Pénteken kap ellenfelet a Női BL-ben az FTC-Telekom
2022. június. 23., 12:17
Pénteken kap ellenfelet a Női BL-ben az FTC-Telekom
Pénteken, 13 órakor kezdődik majd a sorsolás
Getty images / via UEFA
Az UEFA pénteken, ebédidőben készíti el a Női Bajnokok Ligája 2022-2023-as kiírása selejtezőinek sorsolását. A lebonyolítási rendszer ugyanaz lesz, mint az előző évben, azaz a magyar bajnok FTC-Telekomnak három (szerencsés esetben két) párharcot kell megnyernie ahhoz, hogy a csoportkörbe jusson.

Az augusztusban rajtoló sorozatban a selejtező első fordulójában 42 ország legjobbja szerepel a selejtező „Bajnoki ágán” – közöttük a magyar bajnok is. Ennek az ágnak a sorsolás előtt két részre osztott mezőnyében 22 gárda (itt a sorban a 16. a Fradi) került a kiemelt közé, ezek közül mind a 11 selejtező-kvartettbe kettő-kettő kerül pénteken.

A „nem kiemelt” csapatok száma 20, ebből következően lesz két csoport, amelybe csak három csapat kap besorolást és az egyik kiemelt erőnyerővé válik.

Az azonos helyszínen rendezett minitornák első játéknapjára (augusztus 18.) a kiemeltek a nem kiemeltek közül kapnak ellenfelet. Az FTC-Telekom lehetséges, „elsőkörös” ellenfelei: Rangers FC (skót), KSZK Lancshuti (georgiai), ŽNK Split (horvát), Racing FC Union Luxembourg (luxemburgi), KÍ Klaksvik (feröeri), Shelbourne (ír), Birkirkara (máltai), Swansea City (walesi), FC Kiryat Gat (izraeli) ALG Spor (török), FS Riga (lett), Agarista CSF Anenii Noi (moldovai), Glentoran (északír), UKS SMS Łódź (lengyel), KuPS Kuopio (finn), Hajasa (örmény), Lokomotív Sztara Zagora (bolgár), FC Hajvalia (koszovói), Spartak Myjava (szlovák), ŽFK Ljuboten (macedón).

Az egymérkőzéses párharcok győztesei jutnak tovább a minitorna második mérkőzésére (a vesztesek is játszanak, de „csak” a majdani jobb koefficiensért), ezekre a találkozókra augusztus 21-én kerül sor. Itt az FTC-Telekom – az első mérkőzések eredményének függvényében – találkozhat már, a kvartettbe sorolt másik kiemelttel is. A kiemeltek: Juventus Women (olasz), BIIK Kazigurt (kazah), SKN Sankt Pölten (osztrák), FC Zürich (svájci), Gintra Universitetas (litván), Szpartak Szabadka (szerb), Vllaznia (albán), Twente Vrouven (holland), SL Benfica (portugál), Apollon LFC (ciprusi), RSC Anderlecht (belga), SZFK 2000 Szarajevo (bosnyák), „U” Olimpia Cluj (román), Vorszkla-Harkiv (ukrán), Valur (izlandi), Paok Szaloniki (görög), Pomurje Beltinci (szlovén), Dinamo BSU FC (fehérorosz), Flora Tallin (észt), Brann Bergen (norvég).

 

A selejtező első köréből, a minitornákról továbbjutó 11 csapat mellé kerül három, ebben a körben bekapcsolódó bajnokcsapat: a cseh Slavia, a svéd Rosengård és a dán HB Køge. Az így kialakuló 7 pár kétmérkőzéses (szeptember 20-21 és 28-29) párharcának győztesei kerülnek a Női Bajnokok Ligája csoportkörébe, ahol négy hely (Olympique Lyonnais, FC Barcelona, VfL Wolfsburg, Chelsea Women) már elkelt. (A mezőnyt a „Nem bajnoki ág” 5 csapata egészíti ki tizenhatosra.)

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS