Nemzetközi
Remek győzelmet aratott Pápai Emőke és Buzás Kata csapata!
2022. november. 28., 09:18
Remek győzelmet aratott Pápai Emőke és Buzás Kata csapata!
A Grasshoppers szöcskéi számára reális cél, hogy a Női Bajnokok Ligája-indulásra jogosító helyre ugorjanak
Fotó: GC Frauen
Kezdjük Svájcban a hétvégi körképet, megemelve a kalapunkat a hetek óta stabil jó teljesítményt nyújtó Pápai Emőke és Buzás Kata előtt!

A Grasshoppers az AXA Women’s Super League 9. fordulójában a Női Bajnokok Ligája-szereplést jelentő első két hely valamelyikét célzó GC remek győzelmet aratott egyik közvetlen vetélytársa, a berni YB vendégeként. Érdekes meccs volt, az első félidőben a kínai Zsang, a magyar felmenővel is rendelkező Aurelie Csillag és az osztrák válogatottból jól ismert, a mieinkhez hasonlóan fiatal Katja Wienerroither góljaival háromgólos előnyt szerzett a vendégcsapat. A fordulás után viszont Iman Beney és a német Caroline Krawczyk góljaival feljött a Young Boys Frauen, szoros lett a meccs. Szerencsére azonban a GC megőrizte előnyét és nyert. Emőke és Kata is a kezdőcsapatba került, jól játszottak. Érdemes esetükben annak örülni, hogy – ha, különösen Kata esetében nem is volt akadálymentes az út eleje – mennyire tudatosan, lépésről lépésre épül a karrierjük.


Németországban a Kocsán Petra csapata, a TSG 1899 Hoffenheim a nehéz pénzügyi helyzetben levő Turbine Potsdam vendégeként nyert 3–1-re. Gábor Gallai csapata ezzel a negyedik helyen áll – de az, hogy betörjön a dobogósok közé, aligha reális. Petra ezúttal a klub második csapatában játszotta végig a mérkőzést, 1–0-ra legyőzve az FC Freiburg fiataljait.

A Bayer 04 Leverkusen és a Werder Bremen is tulajdonképpen a papírformát igazoló vereséget szenvedett. A Bayer – Turányi Lilla nélkül – Frankfurtban, az Eintrachttól kapott ki 1–0-ra, a Werder pedig a Freiburggal szemben kapitulált. Németh Hanna tartja a helyét a csapatban, jó játékkal segítette társait.


Olaszországban a Sassuolo – a kispadon Nagy Virággal – fontos győzelmet aratott a tabellán előtte álló Sampdoria vendégeként. a 2–1-es sikerrel a zöld-feketék elkerültek a kiesőhelyről, jelenleg hetedikek a tízcsapatos mezőnyben. Kaján Zsanett csapata, a Fiorentina, váratlan, sőt szinte megmagyarázhatatlan pofonba szaladt bele az AC Milan ellen. A lombardok 6–1-es idegenbeli sikerével végződött találkozót Zsani a kispadon kezdte, a második félidőre állt be Margareta Monnecchi helyett.

Csiszár Henrietta és Fördős Beatrix Intere még nem játszotta le ebben a fordulóban a mérkőzést. A lányok hétfőn este Parmában lépnek pályára.

A B-osztályban erős középcsapatnak számító, de a feljutó 2. helytől csak egy pontra levő Cesena – Ploner Szandrával a fedélzeten – idegenben, 2–1-re nyert a San Marino Academy ellen.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS