Nemzetközi
Róth Rebeka és Kaján Zsanett is győztes gólt lőtt az NCAA-ben
2021. október. 20., 08:11
Róth Rebeka és Kaján Zsanett is győztes gólt lőtt az NCAA-ben
Róth Rebeka az ötös sarkáról lőtte a labdát a kapuba
Fotó: Yale Bulldogs
Sikeres mérkőzéseket játszottak, jó teljesítményt nyújtottak a legerősebb tengerentúli egyetemi sportszervezet, az NCAA kötelékében iparkodó magyar lányok. Követjük őket, figyelünk rájuk.

Kaján Zsanett – senior (végzős) – támadó
St. John’s University – Red Storm
Big East

A megelőző hetet két szoros, 1–0-ás vereséggel zárta a Red Storm: előbb idegenben a Xavier, majd hazai pályán a Georgetown győzte le őket. Soron következő két ellenfelük a Marquette University, majd Providence College voltak. Előbbi, idegenbeli mérkőzésüket a hosszabbításban, aranygóllal veszítették el 4–3-ra, utóbbi meccsüket hazai környezetben sikerült 1–0 megnyerniük.

Zsani, szokás szerint, mindkét meccsen kezdő volt és a játékidő nagy részét (84, illetve 90 percet) a pályán töltötte. Az első mérkőzésén gólpasszal segítette csapatát, a másodikon ő maga szerezte a St John’s győztes gólját. Ezzel már 12 gólnál és 4 gólpassznál jár a szezonban, továbbra is kiemelkedőnek számít a NCAA első osztályában.

Egy-egy újabb vereségével, illetve győzelmével a Vörös Vihar a negyedik helyen áll jelenleg bajnokságában, a Big East ligában. Ezen a héten újabb két mérkőzés vár rájuk, mindkettő idegenben: előbb csütörtökön (magyar idő szerint már pénteken) a Seton Hall, majd vasárnap a Creighton University ellen.

További részletek:
https://redstormsports.com/sports/womens-soccer/roster/zsani-kajan/4382

 

Kis Stella – senior (végzős) – középpályás
University of Alabama – UAB Blazers
Conference USA

Az előző héten a Blazers a hosszabbításban (aranygóllal) 2–1 arányú vereséget szenvedett a Rice vendégeként. A folytatásban két ellenfél várt Stelláékra: előbb pénteken (magyar idő szerint már szombaton éjjel) a North Texas csapatát fogadták és 2–1 arányban győzedelmeskedtek. Kevesebb mint 48 órával később, vasárnap este pedig – egy bajnokságon kívüli, non-conference mérkőzésen – a Middle Tennesse otthonában léptek pályára. Ez utóbbi meccset is megnyerték, 1–0-ra.

Stella mindkét mérkőzés nagy részén játszott, pénteken 78 percet töltött a pályán és egy lövésig jutott, míg vasárnap 57 percnyi játéklehetőséget kapott.

A Blazers újabb bajnoki győzelmével a negyedik helyen áll a C-USA ligában. Ezen a héten pénteken (magyar idő szerint szombat éjjel) San Antonioba látogatnak, ahol helyi UTSA (University of Texas San Antonio) egyetem csapata vár majd rájuk.

További részletek:
https://uabsports.com/sports/womens-soccer/roster/stella-kiss/8774

 

Németh Hanna – senior (végzős) – védő / középpályás
Indiana University – Indiana Hoosiers
Big Ten

A múlt heti – Northwestern University elleni – 1-0-ás győzelem után két mérkőzés várt a Hoosiers csapatára. Előbb szerda este (magyar idő szerint csütörtök éjjel) a Penn State gárdájától szenvedtek bántóan sima, 3–0-ás vereséget. (Egynél több gólt idén egyik mérkőzésen sem kaptak.) Vasárnap, a Maryland ellen a védelem már jól zárt, de gólt nem sikerült szerezni; az a mérkőzés 0–0-ás döntetlennel zárult.

Hanna mindkét meccsen kezdőként lépett pályára és 67, illetve 78 percet játszott. A Hoosiers a nem túl jól sikerült hét után saját bajnoksága, a Big Ten ötödik helyén áll. A csapat következő ellenfele először szerda este (magyar idő szerint csütörtök éjjel) a Rutgers, majd vasárnap a Purdue lesz. Előbbi mérkőzést otthon, utóbbit idegenben játsszák majd.

További részletek:
https://iuhoosiers.com/sports/womens-soccer/roster/hanna-n-eacute-meth/15831

 

Róth Rebeka – freshman (elsőéves) – középpályás
Yale University – Yale Bulldogs
Ivy League

Az előző heti, két szoros vereség után (Boston University ellen 0–1, a Dartmouth ellen 1–2) újabb hazai bajnoki mérkőzése várt a Bulldogokra, a Cornell ellen.

Ezen a mérkőzésen a Yale végre megszerezte első bajnoki győzelmét, Rebeka pedig első tengerentúli gólját. A Bulldogok ismét végig fölényben játszottak, végül a 80. percben tudtak betalálni és ezzel 1–0-ra legyőzni a Big Red becenévre hallgató ellenfelüket. Rebeka csereként lépett pályára, összesen egy félidőnyi játéklehetőséget kapott és végül a hajrában, a védők közül jó ütemben kilépve kapott egy remek indítást, amit a kapus mellett elhúzva és már kissé kisodródva, az ötös sarkáról lőtt a kapuba.

A Cornell elleni győzelmével a Yale pontszámban beérte ugyan aznap legyőzött riválisát, de a bajnokságon kívüli gyengébb mérlegük miatt továbbra is az Ivy League sereghajtói. A Bulldogok a héten Philadelphiába utaznak, ahol szombaton a University of California ellen kapaszkodhatnak felfelé a tabellán.  

További részletek:
https://yalebulldogs.com/sports/womens-soccer/roster/rebeka-r-th/16385

 

Zágonyi Barbara – senior (végzős) – középpályás
St. Francis College – Brooklyn Terriers
Northeast

A megelőző hetet „névrokonuktól”, a philadelphiai Saint Francis University csapatától elszenvedett hazai vereséggel zárták a Terrierek. Sajnos vasárnap, a bajnokságukat vezető Central Connecticut State University ellen sem termett nekik több babér: vendégként 2–0-ás vereséget szenvedtek.

Barbi kezdőként lépett pályára és 55. percet játszott. A St. Francis a hajrához közeledve, a középmezőnyben tanyázik bajnokságában, a Northeast ligában. Következő ellenfelük előbb csütörtökön a Mount St. Mary csapata lesz idegenben, majd vasárnap a Fairleigh Dickinson, hazai környezetben.

További részletek:
https://sfcathletics.com/sports/womens-soccer/roster/barbara-zagonyi/5402

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS