Nemzetközi
Sikeres évet zártak "bundesligásaink"
2023. május. 31., 16:13
Sikeres évet zártak
Németh Hanna sikeres szezonként gondolhat vissza első, a Werder Bremenben töltött évére
Fotó: Werder Bremen
Németországban és Olaszországban befejeződött a női élvonal bajnoksága, Svédországban a korábbi listavezető elleni győzelmével a tabella élén masírozik a BK Häcken, Svájcban beigazolódott a papírforma, a GC elveszítette az FC Zürich elleni párharcot, bronzérmes lesz.

A német Flyeralarm Bundesliga utolsó fordulójában a „mi” két csapatunk, a Werder Bremen és a Bayer 04 Leverkusen egymás ellen játszott. A papírformát igazolva, idegenben is Turányi Lilláék nyertek, de a bajnokság egészét tekintve úgy összegezhetünk: Németh Hanna és a Werder Bremen, valamint Turányi Lili és a Bayer 04 Leverkusen is elégedett lehet a végeredménnyel – sőt mindkét válogatott védőnkre igaz, hogy a csapatában kiharcolt pozícióval is.


Svédországban a BK Häcken idegenben, váratlanul simán győzött a forduló előtt még a tabella élén álló Piteå ellen. A 3–0-s győzelemnek köszönhetően, a göteborgiak a 10. forduló után a mezőny élére álltak – jó volna ezt megtartani egészen a 26. fordulóig. Zeller Dóra ott volt a győztes csapat meccskeretében, de nem kapott játéklehetőséget.


Olaszországban a Női Serie A utolsó felsőházi fordulójában milánói derbire került sor, ezen a tabellán előrébb is végzett AC Milan 1–0-ra legyőzte az Inter Woment. (A bajnok AS Roma mögött második a Juventus, 3. az AC Milan, 4. a Fiorentina, 5. Az Internazionale, a 6. pedig az alsóház legjobbja, Nagy Virág csapata, az US Sassuolo.)

Az Interben a mieink közül ezúttal Csiszár Henrietta játszott, a hajrában állt be, Fördős Beatrix ezúttal a kispadon maradt. Ha az egész szezonjukat nézzük, Trixi tavasszal szinte alapember lett a védelemben, Heni viszont rengeteget kínlódott a sérülésével, soha ilyen évet neki.

A Fiorentina nem játszott a hétvégén, a Violák voltak a felsőház szabadnaposai.

Az alsóházban az US Sassuolo 2–1-re verte a Comót, Nagy Virág jól zárta a szezont, kezdett, egy félidőt játszott.


Svájcban a Grasshoppersnek az egy héttel ezelőtti, hazai vereség után nem sikerült a bravúr, ismét az FC Zürich győzött (5–1) és a városi vetélytárs jutott be a címvédő Servette elleni bajnoki döntőbe. Jó hír viszont, hogy Pápai Emőke és Buzás Kata is végigjátszotta a mérkőzést, sőt még jobb, hogy Emő szerződésének meghosszabbítását már bejelentette a GC és információnk szerint Kata is „Szöcske marad”.


Az osztrák másodosztályban újabb győzelmet aratott a jó szériában levő FC Südburgenland. Sipos Lilláék a kiesőhelyen álló Wiener SC ellen győztek 3–0-ra. A bajnokság utolsó fordulójában az óbériek a Szabó Erika által irányított Wildcats vendégei lesznek, Krottendorfban.


Romániában befejeződött a bajnokság. A felsőházban a szezon hajrájában Kollár Péter által irányított FK Csíkszereda – a kolozsvári Olimpia, a temesvári Poli és Bianca Sandu csapata, a bukaresti Carmen mögött – a negyedik helyen végzett. A székelyudvarhelyi Vasas Femina ezúttal 6. lett. Az alsóházban a marosvásárhelyi lányok a második helyre futottak be – ezzel az egész mezőnyt nézve a 8. helyen végeztek.

Bár a bajnokságnak igen, a szezonnak nincs még vége. Vasárnap a Románia Kupa elődöntőjében az FK Csíkszereda a kolozsvári Olimpiánál vendégeskedik, míg a másik párban a bukaresti Cármen a besztercei Gloriát fogadja.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS