Nemzetközi
Stefán Bernadett góllal tette le névjegyét a bajnoki nyitányon
2022. szeptember. 22., 08:41
Stefán Bernadett góllal tette le névjegyét a bajnoki nyitányon
Stefán Bernadett (fehérben) a Marshall University ellen lőtte első amerikai, bajnoki gólját
Fotó: southernmiss.com
Stefán Bernadett révén ezen a hétvégén sem maradtunk magyar gól nélkül az észak-amerikai egyetemi ligákban. Az öt magyar érdekeltségű csapatból négy számára megkezdődtek a saját bajnokságokon belüli küzdelmek is – ez történt az NCAA első osztályának legutóbbi játéknapjain.

Az ASUN konferenciában megkezdődtek a bajnokságon belüli mérkőzések. A Stetson, soraiban Árvay Hannával, jól kezdte a szezonnak ezt a szakaszát: előbb 1-1-es döntetlen ért el idegenben a Liberty ellen, majd ugyancsak vendégként 2-1-es győzelmet aratott a Queens gárdája ellen.

Hanna mindkét meccsen a kezdőcsapat tagja volt és mérkőzések kétharmadát a pályán töltötte.


Kiss Stella és csapata, az UAB Blazers (University of Alabama at Birmingham) a C-USA konferenciában érdekelt, amelyben szintén az elmúlt hétvégén kezdődtek meg a bajnokságon belüli küzdelmek. A Blazers vasárnap a Middle Tennessee együttesét fogadta és a győztes gólt a hajrában megszerezve 2-1 arányban diadalmaskodott.

Stella ez alkalommal is csereként lépett pályára, 28 percnyi játéklehetőséget kapott.


Nem tudott visszatalálni a győzelmekhez Róth Rebeka és a Yale Bulldogs. Mielőtt az Ivy League-ben ezen hétvégén megkezdődnek a bajnokságon belüli mérkőzések, a Bulldogokra még két idegenbeli találkozó várt. Előbb a szomszédos University of Connecticut csapatához látogattak, ahol 2-1-es vereséget szenvedtek. Két nappal később a Buffalo Bulls gárdájával szemben maradtak alul 2-0 arányban.

Rebeka mindkét meccsen a kezdőcsapatban kapott helyet és kettő, illetve egy kapura lövés fűződött a nevéhez.  Az első összecsapás során végig a pályán volt, de a másodikon is 78 percnyi játéklehetőséget kapott. 


Stefán Bernadett gólt szerzett a SouthernMiss (The University of Southern Mississippi) első mérkőzésén a Sun Belt ligában. Az első négy hivatalos mérkőzésüket elveszítő Arany Sasok már a múlt heti, a jóval magasabban jegyzett szomszédvár, az Ole Miss (University of Mississippi) ellen kiharcolt gólnélküli döntetlennel is jelezték, hogy túl vannak a mélyponton. A Marshall University elleni vasárnapi 3-1-es győzelem alkalmával Bernadett ismét kezdőként kapott lehetőséget. A 78 pályán töltött perce három kapura lövésre volt elegendő, ezek egyikét sikerült gólra váltania.


Vereséggel kezdett Zágonyi Barbara csapata, a Brooklyn Terriers (St. Francis College) saját bajnokságában, az NEC konferenciában. A Terrierek a Merrimack vendégeként szenvedtek 2-1-es vereséget.

Barbi – az idei szezonban első alkalommal – nem lépett pályára ezen a találkozón.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS