Nemzetközi
Zágor Bernadett szerződést hosszabbított St. Pöltenben
2021. május. 17., 16:17
Zágor Bernadett szerződést hosszabbított St. Pöltenben
Zágor Bernadett nyáron ismét Női Bajnokok Ligája-mérkőzést játszhat
Fotó: SKN Sankt Pölten
Ezen a héten Ausztriában érdemes kezdeni a külföldi bajnokságokban játszó lányokról készített körképet – elsősorban azért, mert jó hírek érkeztek a nyugati szomszédtól.

Két forduló van még a meglehetősen kevés, mindössze 18 fordulós osztrák Planet Pure Frauen Bundesligából, ezt a csapatok majd május utolsó két hétvégéjén fogják lejátszani. A mögöttünk hagyott hétvégén nem rendeztek fordulót, a bajnok SKN Sankt Pölten nem is lépett pályára. Így sem maradunk azonban hír nélkül, a legfrissebb, fontos információ, hogy a 31 esztendős Zágor Bernadett – a klub kulcsjátékosaihoz hasonlóan – meghosszabbította szerződését. Az SKN Sankt Pölten a bajnokság mellett az új rendszerű Női Bajnokok Ligájára is készül, ahol a korábbi évektől eltérően, selejtezőt kell majd játszania a bajnoki ágon. (Ausztria a 19. a bajnoki rangsorban.)

Játszottak azért a hétvégén az osztrák női Bundesligában bajnokikat, elmaradt meccseket pótoltak, és ebben érintett volt az SC Südburgenland is. A felsőőri csapat 3–0-ra nyert az Altenmarkt ellen, és ezzel életben tartotta a reményt, hogy bent tud maradni az élvonalban. Két csapat esik ki a női Bundesligából, két fordulóval a zárás előtt a 7. Wacker Innsbrucknak 13, a 8. SV Hornnak 11, a 9. Altenmarktnak és a sereghajtó Südburgenlandnak 10-10 pontja van. A vasárnapi győztes csapatban a keret mindkét magyarja, Tálosi Szabina és Fábián Dóra is játszott.


Svájcban a nyolccsapatos felsőház középmezőnyébe tartozó Grasshoppers a St. Gallen ellen játszott 1–1-es döntetlent. Krisztin Sára végigküzdötte a találkozót, a liga másik magyarja, az FC Basel kötelékébe tartozó Csigi Eszter viszont továbbra is sérült. Csapata nyert 5–2-re a Luzern ellen, de ahhoz, hogy a hátralevő három fordulóban, a bronzéremért folyó küzdelemben ledolgozza négypontot hátrányát, talán még a hibátlan teljesítmény sem elég.


Svédországban Csiki Anna csapata, a BK Häcken a múlt héten megnyerte a svéd Női-kupát. A sárga-feketék soros bajnokija, hétfőre csúszott, a bajnokcsapat Stockholmban, a Djurgardens vendégeként lép pályára.


Portugália se maradjon ki a sorból. Magyarics Zoé nem játszott a Famalicao ellen 3 – 3-as döntetlent játszó Clube de Albergariában. Pályán volt viszont Zoé csapatában a Diósgyőrből ismert, görög Danai Kaldaridu, sőt a piros mezesek között 22-es számmal játszó középpályás szerzett is tizenegyesből egy gólt. A hangulat illusztrálása kedvéért, mutatunk egy videót Magyarics Zoé "hazai pályájáról".

 

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS