Nemzetközi
Zeller Dóra a topbajnokságok hétvégi magyar hőse
2021. november. 01., 19:16
Zeller Dóra a topbajnokságok hétvégi magyar hőse
A leverkuseni lányok öröme a továbbjutást jelentő tizenegyes után
Fotó: Bayer 04 Leverkusen
Az európai topligákban játszó játékosaink közül, Zeller Dóra a hétvége hőse! Válogatott támadónk főszerepet játszott abban, hogy csapata, a Bayer 04 Leverkusen bejutott a DFB-kupában a legjobb nyolc közé. Ráadásul, a leverkuseni csapat nem is akármilyen ellenfelet ütött el a továbbjutástól: a Női Bajnokok Ligájában vitézkedő Hoffenheimet, Dóri korábbi csapatát.

Németországban kupafordulót rendeztek a hétvégén, a csapatok a legjobb nyolc közé jutásért játszottak. Tóth Gabriella csapata, a Werder Bremen, sajnos kikapott 1–0-ra a Sandtól, de aligha járunk messze az igazságtól, ha azt gondoljuk, hogy számukra az a legfontosabb, hogy a bajnokságban gyűjtögessék a biztos bennmaradást jelentő pontokat. A többi magyar Levekusenben randevúzott, ahol a Bayer 04 Kocsán Petráékat, a TSG 1899 Hoffenheimet fogadta. Turányi Lilla a hazaiknál, Petra pedig a vendéket között nem játszhatott, Zeller Dóri pedig a kispadon kezdte a találkozót – aligha gondolhattuk, hogy magyar főszereplőnk lesz. Pedig, az lett! Válogatott támadónk a második félidőre állt be, és két nagyobb fontos góljával (90. és 116. perc!) kétszer is megmentette csapatát. Sőt, a 2–2-ra végződött 120 perces csata után ő lőtte a hálóba a Bayer első 11-esét is – mi ez, ha nem abszolút főszerep?


Olaszországban Csiszár Henrietta csapata, az Inter vereséget szenvedett ugyan, de aligha kell szégyenkeznie. A milánóiakat a bajnoki címvédő, jelenleg is listavezető Juventus győzte le 2–1-re. Újdonsült százszoros válogatottunk nagyon sokat futott, rengeteg párharcot nyert, a 60. percben, - még 0–0-nál cserélte őt le az edzője.

A Serie A másik „magyar” csapata, a Lazio, sajnos vereséget szenvedett az Empolitól és továbbra sincs pontja. Fördős Beatrix ezúttal a kispadra került, és nem is cserélte be Massimiliano Catini.


Svájcban a Grasshoppers rangadót veszített, kikapott Zürichben 4 – 2-re a Baseltől. Kár, mert a Szöcskék egy esetleges hazai győzelemmel a tabella tetejére ugrottak volna. Öröm az ürömben, hogy Pápai Emőke ezúttal is gólt lőtt, csapata második találatát ő szerezte.


Ausztriában is jó hírek érkeztek! A Sankt Pölten 4–0-ra győzött a Vorderland ellen (Zágor Bernadett, Mateja Zvert váltva, az utolsó negyedórában játszott a bajnokcsapatban), de ezt a három pontot alkalmasint akár előre is be lehetett volna írni a tabellába. Azt viszont aligha, hogy az FC Südburgenland 3–2-re győz majd a Bergheim vendégeként! A mieink közül ezúttal Harsányi Andrea szerepelt az óbériek keretében, de nem kapott játéklehetőséget. A győzelemmel az FC Südburgenland felugrott a 8. helyre, jelenleg nem áll kiesésre.


Hollandiában a VV Alkmaar 1–0-ra kapott ki az Eredivisie egyik legjobb csapatától – Rácz Zsófia egykori csapatától – a PSV Eindhoventől. Papp Dóra a kispadra került és nem is kapott játéklehetőséget.


Svédországban – az utolsó előtti fordulóban – a sérült Csiki Anna csapata, a BK Häcken 4–0-ra nyert a Djurgården ellen. Az már korábban eldőlt, hogy Jelena Čankovićék, azaz a Rosengård szerezte meg a bajnoki címet és az aranyérmes mellett BK Häcken is biztosan indulhat a Női Bajnokok Ligájában. Az egyetlen nyitott kérdés, hogy az utolsó játéknapon Eskilstuna United, vagy a Kristianstads lesz-e a svédek harmadik BL-csapata? Inkább az utóbbi tűnik esélyesebbnek.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS