Nemzetközi
Zeller Dóra és Bánfi Gréta is gólt lőtt csapatában a hétvégén
2023. szeptember. 13., 16:35
Zeller Dóra és Bánfi Gréta is gólt lőtt csapatában a hétvégén
Zeller Dóra góllal melegített a hétvégi Bundesliga-rajtra
Fotó: Tagesschau
Ezen a héten is szélesíthetjük a kört, amivel bejárjuk Európa futballpályáit. A német női Bundesliga szeptember 15-i rajtja előtt a hétvégén kupafordulóban léptek pályára a csapatok – Zeller Dóri gólt is szerzett!

A DFB-kupa 2. fordulójában a Bayer 04 Leverkusen az SV Meppen vendége volt és a papírformát igazolva, simán, 3–0-ra nyert. Turányi Lilla végigjátszotta a mérkőzést, úgy tűnik, ebben az évben is bástyája lesz csapata védelmének. Németh Hannáról és a Werder Bremenről szinte pontosan ugyanez mondható el. A brémaiak is idegenben nyertek 3–0-ra, (a Borussia Dortmund ellen) és Hanna is bástya volt csapatában.

Azok közül a csapatok közül, amelyekben magyar lányok játszanak, az 1. FC Köln aratta a legnagyobb különbségű győzelmet. A piros-fehérek kétszámjegyű különbséggel, 10–0-ra nyertek a berlini SFC Stern 1900 ellen. Zeller Dóra – honfitársaihoz hasonlóan – végig a pályán volt, sőt ő szerezte csapata 8. találatát.


Svájcban is kupafordulóra került sor, a legjobb 32 közé jutásért játszottak a csapatok. A Grasshoppers és az Aarau is lényegesen gyengébb csapatnál vendégeskedett és gólzáporos győzelmet aratott. A „Szöcskék” az FC Schwerzenbach ellen nyertek 14–0-ra, ezúttal Pápai Emőke nélkül. Az Aarau az FFV Basel ellen nyert 8–0-ra. Buzás Kata egyre inkább erőssége új csapatának, végigjátszotta a mérkőzést.


Ausztria általában a német versenynaptárt követve szervezi az életét, a nyugati szomszédnál is kupafordulóra került sor. Németh Loretta csapata, a First Vienna (a végig a pályán levő Lorival a fedélzeten, 4–1-re győzött a Paudorf ellen. Mischendorfban, 250 néző előtt két olyan gárda csapott össze, amelyre a többieknél jobban figyelünk. A Sipos Lillával és Rozmis Gabriellával felálló Südburgenland fogadta a Neulengbachot. Az élvonalbeli csapat nyert, méghozzá úgy, hogy harmadik gólját, a 80. percben, a negyedórával korábban beállt Bánfi Gréta lőtte. (További „magyar szál”, hogy az első asszisztens a soproni Fekete Henrietta volt.)


Az angol profi másodosztályban, a WSL2-ben szereplő Charlton Athletic-hez szerződött Siber Gloria és ikertestvére, Siber Szofia, szerdán délután a klub U21-es csapatában, az Arsenal U21-es lányai ellen lépett pályára. Glória kezdőként kapott lehetőséget és csapata egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a bajnokságot vezető, a mérkőzést 2–0-ra megnyerő Arsenal ellen. Siber Szófia csereként lépett pályára, igaz nem a posztján szerepelt, de rengeteg labdát szerzett és nagy szerepet játszott benne, hogy ne legyen nagyobb a különbség.

U17 női UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

Női NB II Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

Hírajánló

Simple Női Liga utolsó forduló

Az utolsó fordulót játsszák a hétvégén a Simple Női Liga csapatai. Korábban eldőlt már, melyik két csapat játszik a bajnoki döntőben, melyik kettő a 3. helyért, s az is, melyik kettő esik ki.

2024. május. 10., 12:35
UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS