Nemzetközi
Zeller Dóra ismét két gólt lőtt a hétvégén
2021. november. 09., 08:47
Zeller Dóra ismét két gólt lőtt a hétvégén
Válogatott támadónk két gólt szerzett, de ez sem volt elég a Bayer04 pontszerzéséhez
Fotó: Bayer 04 Leverkusen
Zeller Dóra ezen a hétvégén is remekelt! A Bayer 04 Leverkusen támadója ezúttal is két gólt lőtt és ezzel bekerült az Elfen női futball-magazinnál a forduló válogatottjába.

A Frauen Bundesliga hétvégi fordulójában számunkra roppant fura meccset játszott a szezont jól kezdő Bayer 04 Leverkusen. A piros-feketék egy hétgólos (3–4) thrillerben meglepő vereséget szenvedtek a liga alsóházába tartozó 1. FC Kölntől, elszalasztva ezzel a lehetőséget, hogy a Bayern Münchennel azonos pontszámmal, a tabella élére ugorjanak. A szünetben beállt Zeller Dóri viszont ismét kiemelkedően szerepelt, csapata három góljából kettőt szerezve a hátán vitte a csapatát – ahogy csak bírta. Jó teljesítményével bekerült az Elfen magazin által minden héten összeállított forduló válogatottjába – arra, hogy a Mandy Islacker által vezényelt kölni csapat sikerét milyen sokra értékelték a szakújságírók, jellemző: a vendégcsapatból hárman tagjai a szupertizenegynek.

Ebbe, az említett csapatba két játékost ad a hétközben majd Barcelonában Női Bajnokok Ligája-mérkőzést játszó TSG 1899 Hoffenheim. Kocsán Petra csapata Jenában nyert 5 – 1-re. Petra a hajrá negyedórájában játszott és reményünk szerint szerepet kap majd a katalánok ellen is.

Tóth Gabriella ezúttal is végigjátszotta a Werder Bremen mérkőzését, amelyen a zöld-fehérek 1–0-ra nyertek a Sand ellen. A három ponttal a brémaiak kimozdultak a kiesőzónából, ha tippelni lehet, nem lesz a folytatásban sem gondjuk azzal, hogy megőrizzék élvonalbeli tagságukat.

Még egy gondolatra visszaugorva az elithez: a szezon egyharmadához érve, roppant szoros a tabella első fele. A tizenkétcsapatos mezőnyben az első és a hatodik helyezett között, mindössze egymeccses, három pont a különbség – és ebben két „csapatunk”, a Bayer 04 Leverkusen és a TSG 1899 Hoffenheim is benne van.


Svédországban befejeződött a bajnokság. A sérült Csiki Anna csapata, a BK Häcken az utolsó fordulóban kikapott ugyan az Eskilstuna Unitedtől, de a következő évi BL-szereplését már rég nem fenyegeti veszély. Svédországnak a nemzetközi kupa következő kiírásában három helye lesz és a harmadikat a Kristianstads szerezte meg, jobb gólkülönbségével megelőzve a jól hajrázó Eskilstunát.


Hollandiában – igaz az élvonal leggyengébb csapata, a sereghajtó Excelsior ellen – szép győzelmet aratott a VV Alkmaar. Az 5–1-re nyerő csapatban Papp Dóra a tíz cserejátékos között volt, közülük négyen léptek pályára, Dorka viszont a kispadon maradt.


Svájcban nem bajnoki, hanem kupafordulót rendeztek a hétvégén. A Grasshoppers – Pápai Emőkével a kezdőcsapatban – Aarauban nyert 2–1-re és bejutott a legjobb nyolc közé.


Olaszországban Csiszár Henriettáék (Inter Women) a Fiorentina vendégeként győztek 3–2-re. Friss százszoros válogatott középpályásunk végigjátszotta a mérkőzést. Az Inter 15 ponttal az 5. helyen áll a női Serie A-ban, erős középcsapatnak számít, amely tartja a lépést a két élcsapatot (Juventus, Sassuolo) üldözőkkel. Egyetlen perc hiányzott ahhoz, hogy a Lazio megszerezze első pontját. A római csapat a Napolitól kapott ki – otthon, a fővárosban – 4–3-ra, úgy, hogy a déliek győztes találatát a 93. percben lőtte Maddalena Porcarelli. Fördős Beatrix ezúttal nem kapott lehetőséget.


Ausztriában a Sankt Pölten hozta a kötelezőt, a Telek Sára által vezetett mérkőzésen 4–0-ra nyert a fél évtizede még nagyágyúnak számító Neulengbach ellen. Zágor Bernadett a 69. percben állt be a győztes csapatba. Az FC Südburgenland – kétségtelenül a papírformát igazoló – vereséget szenvedett (0–6) a Sturm Graztól. A magyarok közül Harsányi Andrea és Nagy Dóra is a kispadon ült, nem álltak be.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS