Nemzetközi
A középpályán: Kaján, Fischlock, Lavelle, Rapinoe...
2021. december. 19., 09:45
A középpályán: Kaján, Fischlock, Lavelle, Rapinoe...
Zsanett a Red Stormban hívta fel magára a figyelmet
Fotó: OL Reign/Twitter
Az Egyesült Államok női profiligája, az NWSL (National Women’s Soccer League) 2022-es szezonjában magyar játékosért is szoríthatunk majd. A szombati drafton a francia sztárcsapattal, az Olympique Lyonnais-val „azonos istállóba” tartozó OL Reign foglalta le Kaján Zsanett játékjogát.

Az OL Reign (amely korábban megszerezte Carli Lloyd utolsó csapata, a NY/NJ Gotham FC draftjogát, azért tudott ilyen előkelő helyen, nyolcadikként választani) 89,5 százalékban a Michel Aulas vezette (a lyoni férfi és női csapatot is irányító) OL Group tulajdonában van.

A drafton az OL Reign nyolc futballista (Kaján Zsani, Claudia Dickey, Ryanne Brown, Kaile Halvorsen, Olivia Van der Jagt and Marley Canales) játékjogát szerezte meg – közülük elsőként, a legfontosabb választásként a magyar csatárt.

A legfrissebb hírek szerint eredeti otthonába, Seattle-be visszaköltöző franchise a nemrég befejezett 2021-es bajnoki évben az alapszakaszban a 2. helyen végzett, majd a kuparendszerű rájátszásban az elődöntőbe jutott, ott a későbbi győztes Washington Spirittől kapott ki 2–1-re

Nem kell sokat gondolkodnia annak, akinek egy nevet kellene kiemelni a jelenlegi keretből: Megan Rapinoe. De, természetesen Pinoe mellett is számos remek futballista erősíti a „Királynőket” – hogy az Európában legismertebbeket soroljuk, Rose Lavelle, azután a walesi Jess Fischlock (az NWSL legutóbbi MVP-je), az olimpiai bajnok kanadai Quinn, de az ászok közé számít a pakliban az edző, Laura Harvey is. (Marozsán Dzsenifer, Sarah Bouhaddi és Eugénie Le Sommer kölcsönszerződése lejártával visszatér(t) Lyonba.)

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS