Nemzetközi
A tengerentúlon ezúttal Kaján Zsanett volt a legeredményesebb magyar
2021. szeptember. 28., 21:13
A tengerentúlon ezúttal Kaján Zsanett volt a legeredményesebb magyar
Kaján Zsanett (piros mezben, 5-ös számmal) a hét mindkét mérkőzésén jól játszott
Honlapunkon továbbra is követjük a külföldön játszó magyar lányokat – nem csak azokat, akik európai, élvonalbeli bajnokságokban játszanak, de az Egyesült Államok különböző egyetemi sportrendszereiben iparkodókat is. Az NCAA-ben, a legerősebb egyetemi sportszervezet égisze alatt öt lányunk sportol, a Róth Dénes segítségével készített friss összeállítás rájuk fókuszál.

Tiszta Amerika!

Tiszta Amerika!

A női labdarúgással foglalkozó oldalunk igyekszik követni a külföldön játszó magyar lányokat is. Eddig, főként az európai élvonalbeli bajnokságban szereplő tizenhárom labdarúgónkra fókuszáltunk, de mellettük hiba lenne megfeledkezni azokról, akik „túl az Óperencián”, az Egyesült Államokban tanulnak és mellette az egyetemi versenyrendszerben futballoznak. A témában szakértőnek számító Róth Dénestől – a sorozat első részeként – azt kértük, próbálja meg olvasóinkat elhelyezni a rendszerben, illetve lajstromozzuk, „kik a mieink” a különféle egyetemi bajnokságokban. Egy sorozat első darabja ez az írás, igyekszünk a jövőben rendszeres beszámolni a hat lányról, illetve „tisztázni” néhány jelenleg még a homályba vesző kérdést.

Tovább

Kaján Zsanett – senior (végzős) – támadó
St. John’s University - Red Storm
Big East

Az előző hétvégén – a Róth Rebekát a soraiban tudó Yale Bulldogs ellen – elszenvedett, váratlannak mondható vereség után a Red Storm két győzelemmel kezdte a szorosan vett bajnokságot.

Előbb csütörtökön, idegenben verték 3–0-ra a UConn Huskies csapatát, majd vasárnap odahaza (ez esetükben New York-ot, azon belül is a Queens városrészt jelenti) győztek 1–0-ra a Depaul University ellen.

Zsani mindkét mérkőzésen pályára lépett (64, illetve 88 percet játszva), sőt az előbbi meccsen góllal, utóbbin gólpasszal segítette csapatát a győzelemhez. Ezzel már 10 gólnál és 3 gólpassznál jár az idényben.

A Red Storm két győzelmével eddig hibátlan mérleggel rendelkezik a Big East ligában, amely a héten újabb mérkőzéssel folytatódik számukra: csütörtökön a Butler University csapatát fogadják.

További részletek:
https://redstormsports.com/sports/womens-soccer/roster/zsani-kajan/4382

 

Kis Stella – senior (végzős) – középpályás
University of Alabama – UAB Razors
Conference USA

A Razors az előző heti, idegenben elszenvedett minimális különbségű (0–1) vereség után pénteken odahaza maradt alul hosszabbítás után, szintén 0–1 arányban a West Kentucky University gárdája ellen. (Az NCAA rendszerében minden, a rendes játékidőben döntetlenre végződő találkozó után kétszer tíz perces hosszabbítás következik, amely a 2000-es években a FIFA/UEFA tornákról is jól ismert aranygól szabály szerint működik, tehát gól esetén a mérkőzésnek azonnal vége.)

Stella végig, 110 percig a pályán volt, három lövéssel vétette észre magát, de ezekből sajnos nem született gól. Érdekesség, hogy csapatának kapuját a minden bizonnyal magyar felmenőkkel is rendelkező, 2002-e születésű Anika Toth védte.

A Razors egy győzelemmel és vereséggel áll a C-USA ligában, ezen a héten pénteken a University of Southern Mississippi ellen javíthatnak.

További részletek:
https://uabsports.com/sports/womens-soccer/roster/stella-kiss/8774

Németh Hanna – senior (végzős) – védő
Indiana University – Indiana Hoosiers
Big Ten

A bajnoki nyitányon elszenvedett előző heti, a Michigan State ellen 1–0-ás vereség után a Hoosiers két győzelemmel javította bajnoki mérlegét. Csütörtökön az Iowa, vasárnap az Illinois egyetemi csapatait győzték le 2–0, illetve 2–1 arányban, mindkét alkalommal otthon, a bloomingtoni Bill Armstrong stadionban játszva.

Hanna ismét mindkét meccsen kezdett és végig pályán is volt. A csapat a bajnokságban két győzelemmel és egy vereséggel áll és a héten két további bajnoki vár rájuk: csütörtökön az Ohio State-hez utaznak, vasárnap hazai pályán fogadják a Michigant.

További részletek:
https://iuhoosiers.com/sports/womens-soccer/roster/hanna-n-eacute-meth/15831

 

Róth Rebeka – freshman (elsőéves) – középpályás
Yale University – Yale Bulldogs
Ivy League

A múlt heti, Kaján Zsaniék elleni nagyszerű teljesítményt nem sikerült megismételni az Ivy League nyitómeccsén. Ellenfelük, a Princeton, a mérkőzés egy-egy rövid periódusát leszámítva, végig fölényben játszott. A kapufa és kiváló kapusteljesítmény (közte egy büntető hárítása) az első félidőben még egálban tartotta az eredményt, de a második játékrészben a házigazda Tigrisek bedarálták a Bulldogokat, akik végül nagyon sima, négygólos vereséget szenvedtek.

Rebeka az utolsó tíz percre kapott lehetőséget ezen a mérkőzésen.

A Yale-re szombaton még nehezebb feladat vár: az ősi rivális, a szezont kiválóan kezdő Harvard csapatát fogadják.

További részletek:
https://yalebulldogs.com/sports/womens-soccer/roster/rebeka-r-th/16385

 

Zágonyi Barbara – senior (végzős) – középpályás
St. Francis College – Brooklyn Terriers
Northeast

Az előző heti döntetlen után két győztes meccsel zárták a hetet a Terrierek. Előbb csütörtökre virradó éjjel az NJIT együttesét múlták felül 1-0 arányban, majd vasárnap már egy ismét a szorosan vett bajnoki küzdelmek részeként 2-1-re a Merrimack gárdáját.

Barbi ez utóbbi mérkőzésen 46 percnyi játéklehetőséget kapott. A csapat - amely két győzelemmel és egy döntetlennel áll a saját ligájában - a héten újabb két mérkőzéssel folytatja bajnoki küzdelmeit: előbb csütörtökön a Sacred Heart otthonába látogat, majd vasárnap a Howardot fogadja.

További részletek:
https://sfcathletics.com/sports/womens-soccer/roster/barbara-zagonyi/5402

 

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS