Nemzetközi
Kaján Zsanették sikerrel vették az első akadályt
2021. november. 16., 09:02
Kaján Zsanették sikerrel vették az első akadályt
A "Vörös Vihar" játékosai a továbbjutást ünneplik
Fotó: St'John's Red Storm
Kaján Zsanették győztek az NCAA országos rájátszásának első fordulójában, ezzel csapata, a St. John’s University bejutott a legjobb 32 közé az amerikai egyetemi bajnokság – nagyjából az európai BL-nek megfelelő – szezonzáró tornáján.

A hétvégén rendezték a legmagasabban jegyzett amerikai egyetemi bajnokság, az NCAA első osztályában a 64 csapatos országos rájátszás első fordulóját. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén – az ottani szokásoknak megfelelően – aranygólig tartó hosszabbítással. Az egyes önálló bajnokságok (konferenciák) 31 győztese mellett a legerősebb ligák 33 további csapata jutott a főtáblára, köztük a Kaján Zsanit is a soraiban tudó St. John’s Red Storm együttese is.

Tiszta Amerika!

Tiszta Amerika!

A női labdarúgással foglalkozó oldalunk igyekszik követni a külföldön játszó magyar lányokat is. Eddig, főként az európai élvonalbeli bajnokságban szereplő tizenhárom labdarúgónkra fókuszáltunk, de mellettük hiba lenne megfeledkezni azokról, akik „túl az Óperencián”, az Egyesült Államokban tanulnak és mellette az egyetemi versenyrendszerben futballoznak. A témában szakértőnek számító Róth Dénestől – a sorozat első részeként – azt kértük, próbálja meg olvasóinkat elhelyezni a rendszerben, illetve lajstromozzuk, „kik a mieink” a különféle egyetemi bajnokságokban. Egy sorozat első darabja ez az írás, igyekszünk a jövőben rendszeres beszámolni a hat lányról, illetve „tisztázni” néhány jelenleg még a homályba vesző kérdést.

Tovább

Zsanették magyar idő szerint szombatra virradó éjjel ahhoz a Brownhoz látogattak, amely az Ivy League (Róth Rebekáék bajnoksága) győzteseként jutott a főtáblára. A kiegyenlített erők küzdelmét hozó mérkőzésen a rendes játékidőben nem született gól. Következett a hosszabbítás, amelynek kilencedik percében, egy kapu elé ívelt szabadrúgás utáni kavarodásban sikerült a házigazdák kapujába juttatni a labdát, ezzel az aranygóllal a Red Strom megszerezte a győzelmet. Zsani, akit korábban a saját bajnokságukban, a Big East ligában az év legjobb támadójának választottak. szinte a teljes mérkőzést végigjátszotta. Három kísérletéből kettő kaput is talált, de ezen a meccsen nem tudta növelni góljainak számát.

Lesz tehát a folytatásban magyar lány, akinek szurkolhatunk. A Red Storm ellenfele a következő fordulóban a Samford egyetem csapata lesz, akik első forduló egyik meglepetését okozták azzal, hogy 2– 0-ra legyőzték az egyik kiemelt, az Auburn gárdáját. A mérkőzést pénteken, magyar idő szerint este 10 órától játsszák, az ellenfél alabamai otthonában.


Az NCAA első osztályában szereplő másik négy játékosunk csapatai nem tudták kiharcolni az országos rájátszásba jutást, de érdemes követni, hogy a bajnokságaikból kijutó csapatok hogy szerepelnek. Németh Hanna az egyik legerősebb bajnokságban játszik: a Big Ten ligát hat csapat képviseli a szezonzáró tornán. Ennek a bajnokságnak az erejét jól jelzi, hogy a hatból öt együttes sikerrel vette az első fordulót. Róth Rebeka bajnoksága, az erejét tekintve közvetlenül a top bajnokságokat követő Ivy League, három csapattal képviseltette magát a főtáblán, de az első fordulón csak egyikük, a Princeton jutott túl. Kiss Stella és Zágonyi Barbi bajnokságaiból (a Conference-USA és a Northeast) egy-egy csapat jutott ki az országos főtáblára, de az első fordulóban mindkét bajnokcsapat búcsúzott a további küzdelmektől.

A torna alakulása itt követhető: https://www.ncaa.com/brackets/soccer-women/d1/2021

 

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS