Nemzetközi
Kezdődik a Női Bajnokok Ligája selejtezője!
2023. szeptember. 05., 15:28
Kezdődik a Női Bajnokok Ligája selejtezője!
Az FTC-Telekom, Vágó Fanny vezetésével, vasárnap óta készül Gyulafehérváron
Fotó: Fradimédia / FTC.hu
Szerdán reggel – magyar idő szerint délelőtt 10 órakor – az FTC-Telekom elindul azon az úton, amelyen a hazai női futball közelebb kerülhet az európai elithez. Az izraeli Kirjat Gat elleni mérkőzéssel megkezdődik a Női Bajnokok Ligája 2023–2024-es kiírásának selejtezője.

Az Európai Labdarúgó-szövetség ebben a bajnoki évben a korábbi évekhez hasonlóan bonyolítja le a női szakág egyetlen nemzetközi kupasorozatát. A magyar bajnokcsapat már a selejtező első fordulójában pályára lép az Erdély és Partium együttes területének szinte mértani középpontjában fekvő Gyulafehérváron.

A selejtező első körében az UEFA kvartettekbe sorsolta a csapatokat. A két erősebb (azaz az FTC-Telekom és a román bajnok Universitatea Olimpia Cluj) mellé sorsolt két „nem kiemeltet” (az izraeli Kirjat Gatot és a szlovák Spartak Myjavát). A szerdai „elődöntők” győztesei csanak majd össze szombaton az egyetlen továbbjutó helyért, míg a két vesztes is megmérkőzik, de már „csak” UEFA koefficiense javításáért.

Amennyiben az FTC-Telekomnak sikerül kiharcolnia a továbbjutást, a második fordulóban még egy párharcot (akkor már hagyományos, kétmérkőzéses kupacsatát) kell nyernie ahhoz, hogy mindannyiunk álmát beteljesítve a legjobb tizenhat közé, azaz a csoportkörbe jusson.

A felkészülési mérkőzések hajrája, valamint a Simple Női Ligában lejátszott két mérkőzés azt mutatja, hogy Vágó Fanny és stábja jó munkát végzett az elmúlt két hónapban, az FTC-Telekom felkészülten várja az izraeli bajnokcsapat elleni találkozót. Jól sikerült a korábban sem gyenge csapat megerősítése, a sajnálatosan súlyos sérülést szenvedett Bíró Barbara helyettesítésére igazolt szerb Milica Kostić kapus, a legutóbbi szezonban – akkor még a Haladás-Viktória csapatkapitányaként – a játékostársak által a bajnokság legjobb játékosává választott Gődér Brigitta, de akár a montenegrói Nađa Stanović egyaránt nemzetközi rutinnal is rendelkező ász lehet Vágó Fanny paklijában, de a nyáron érkezettek közül Diószegi Fanni, vagy a ghánai Vivian Adjei is fontos láncszem lehet a gépezetben.

Az FTC-Telekom szerda délelőtti ellenfeléről, az FK Kirjat Gatról kevés friss információ jutott el hozzánk, de az egyértelmű, hogy a legutóbbi három kiírás izraeli bajnokcsapata légiósokkal igyekezett megerősíteni a keretét. Közülük elsősorban a brazil "Danyelle" (Dani Helena) és az Adjeihez hasonlóan ghánai Princilla Adobea-tól várja ellenfelünk a gólokat.

A találkozó Magyarországon is élőben követhető lesz, az MLSZ TV stábja a Ferencváros YouTube-csatornáján keresztül streameli a mérkőzést.

A következő feladat: a Női Bajnokok Ligája

A következő feladat: a Női Bajnokok Ligája

Egy hét telt el azóta, hogy az FTC-Telekom megnyerte a Simple Női Liga 2022–2023-as szezonjának aranyérmét. Vágó Fanny csapata számára a következő lépést a Női Bajnokok Ligája jelenti – érdemes megnézni az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Tovább

 

 

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS