Nemzetközi
Pápai Emőke megszerezte első gólját a Grasshoppersben
2021. október. 12., 10:47
Pápai Emőke megszerezte első gólját a Grasshoppersben
Aurelie Csillag gratulál Pápai Emőke első "svájci" góljához
Fotó: GC Frauen/via Facebook
Felemásan sikerült az Európában, külföldi bajnokságokban játszó magyar lányok hétvégéje. Csiki Anna, Turányi Lilla és Kocsán Petra sérült, illetve beteg, nem léphettek pályára, de a többiek közül is csak Pápai Emőke (GC), Zeller Dóra (Bayer 04 Leverkusen) és Zágor Bernadett (SKN Sankt Pölten) örülhetett győzelemnek.

Németországban, csak Zeller Dóra léphetett pályára a Bayer 04 Leverkusen pénteki bajnoki mérkőzésén az SC Sand ellen. Turányi Lilla sérült, ő nem játszhatott, de a piros-feketék így is, a papírformát igazolva, magabiztosan győzték le (2–0) az SC Sandot, amely az osztrák Georgieva kiállítása miatt szinte az egész második félidőben emberhátrányban játszott. Dóri 60 percet töltött a pályán, gyakorlatilag már megnyert mérkőzésen cserélte le az edzője. A Bayer 04 jó sorsolással, győzelmekkel rajtolt a bajnokságban, az 5. forduló után, 12 ponttal, a 3. a tabellán.

Kocsán Petra nem lehetett még a keretben csapata, a TSG 1899 Hoffenheim szombati találkozóján, a Bayern München ellen. A két Bajnokok Ligája-csapat összecsapását a bajorok nyerték meg 3–1-re – alkalmasint nincs abban túlzás, hogy a bajorok, különösen Münchenben, jobbak két góllal.

A Werder Bremen célja a biztos bennmaradás – de ezt nem az olyan mérkőzéseken fogja kiharcolni, mint a Turbine Potsdam elleni, idegenbeli találkozó. Az egykori „keleti” nagyágyú 5–0-ra győzött, jó hír viszont, hogy az elnyűhetetlen Tóth Gabriella, jó teljesítményt nyújtva végig játszotta a kilencven percet.

Csiki Anna sérült, hiányzott a BK Häckenből. Nem állítjuk, hogy kizárólag ezért, de a göteborgiak – hazai pályán – „csak” gól nélküli döntetlent játszottak a középmezőnybe tartozó Vittsjövel. A forduló előtt hárompontos előnnyel állt az élen a Rosengård, amely azután az első félidő közepéig hátrányban volt Cornelia Kapocs csapatával, a Linköpings-szel szemben, de a bajnokjelölt fordított és 2–1-re nyert. Három forduló van még hátra a női Allsvenskanból, a Rosengård – Jelena Ćanković-csal a fedélzeten ­– öt ponttal vezet: alighanem, ez a hajó már elment a BK Häcken számára. Némi vigasz Csiki Annáéknak, hogy a második helyüket, ezzel az újabb BL-indulást nem fenyegeti veszély.

Csiki Anna hetekre harcképtelenné vált

Csiki Anna hetekre harcképtelenné vált

Fontos, megszokott név hiányzik a Margret Kratz által kihirdetett, a Skócia, majd a Feröer-szigetek csapata elleni világbajnoki selejtezőre készülő női labdarúgó-válogatottunkból. Csiki Anna, nem lehet ott társaival.

Tovább

Hollandiában a Papp Dóra nélkül felálló VV Alkmaarnak szemernyi esélye sem volt az Ajax ellen, 5–0-ra nyert a legutóbbi bajnokság bronzérmese.

Olaszországban, a női Serie A-ban főként az Interre és a Lazióra figyelünk. Sajnos, mindkét csapat vereséget szenvedett, az Inter (amelyben Csiszár Henrietta végig a pályán volt) Genovában, a Sampdoriától kapott ki 3–0-ra, míg Fördős Beatrix továbbra is pont nélkül álló, újonc csapata, a Lazio, a Pomiglianótól kapott ki 2–1-re. Trixi végig játszotta a balszerencsés vereséggel végződött kilencven percet.

Ausztriában, a sérüléséből felépült Zágor Bernadett az utolsó tíz percben játszott csapata, az SKN Sankt Pölten mérkőzésén. A nem csak százszázalékos, de a mezőnyből 39-0-s gólkülönbségével is kiemelkedő bajnokcsapat 3–0-ra nyert Bécsben, a középmezőnyben tanyázó First Vienna FC 1894 ellen.

Az egyelőre sereghajtó, korábban egyetlen pontot szerzett Südburgenland viszont vereséget szenvedett, az óbéri csapat – 70 néző előtt – 4–0-ra kikapott a Wacker Innsbrucktól. A három magyar közül csak Fábián Dóra lépett pályára.

Svájcban, kupaforduló volt a hétvégén. A Grasshoppers idegenben, 6 – 0-ra győzött a Luzern ellen és bejutott a legjobb nyolc közé. Remek hír, hogy Pápai Emőke megszerezte első „svájci” gólját, és jó játékkal vette ki a részét csapata fölényes győzelméből.

Hírajánló

UEFA-torna: ezüstérmes a női U16-os válogatott

Női U16-os válogatottunk második helyezést ért el a horvátországi UEFA Development Tornán, ugyanis két győztes mérkőzés után 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdák elleni zárómérkőzésen.

2024. május. 07., 17:08
Mészáros Dorina győztes gólt szerzett

Mérkőzés nélkül szerzett három pontot a Bp. Honvéd a hétvégén. Nem csökkent a távolság a kispestiek és a tízgólos győzelmet arató újpestiek között.

2024. május. 06., 15:04
Újabb győzelemmel lépett a Simple Női Liga felé az NB II Nyugati csoportjában a PMFC

A listavezető pécsiek két háromgólos félidővel ütötték ki a Nagykanizsát.

2024. május. 06., 14:59
Kitett magáért a két kiesett csapat az utolsó előtti fordulóban

A Szekszárd majdnem meglepte a bajnoki döntős Ferencvárost, a már kiesett Budaörs idénybeli legfölényesebb bajnoki sikerét érte el az Astra legyőzésével a Simple Női Liga 21. utolsó előtti fordulójában.

2024. május. 06., 11:29

Csapatok

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS